Hírek

Építsünk hidat! – Nonprofit szociális intézmények és civil szervezetek közötti együttműködés javítása Mosonmagyaróváron2019-11-18
Mosonmagyaróváron a szociális intézmények a város különböző helyrajzi pontjain (főként a peremterületeken) működnek, egymástól fizikailag is távol. Az intézmények működésére jellemző, hogy magas a fluktuáció, a szakemberek száma pedig sokszor kevesebb, mint a kötelező szakmai létszám.
Részletek
A sikeres komposztáló projekt folytatódik - A Nolato továbbra is helyben komposztálja a növényi hulladékot2019-11-18
A Nolato Magyarország Kft. környezettudatos vállalatként a mosonmagyaróvári vállalkozások közül elsőként 2018 őszétől alkalmazza a mosonmagyaróvári fejlesztésű Compastor technológiát a cég telephelyén keletkező zöld- és szerves hulladékok komposztálására. Fotók: http://www.duoinfomovar.hu/?view=galeria&g=6080
Részletek
NOVEMBER 10-TŐL ISMÉT TÉLI ÜZEMMÓDRA VÁLT A MAGYAR KÖZÚT2019-11-09
Az országos, mintegy 32 ezer kilométernyi gyorsforgalmi-, fő- és mellékút üzemeltetéséért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. idén is november 10-től kezdődően az enyhe őszi idő ellenére, a jogszabályi előírások szerint az ország teljes területén téli üzemmódra vált.
Részletek
Ezen a héten indul az Agrárminisztérium Országfásítási Programja2019-11-06
A most kezdődő ültetési szezonban az állami erdőgazdaságok saját területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek, ehhez kétmillió facsemetét és csaknem 100 tonna makkot használnak fel. A mintaprogramba 86 település csatlakozik be. A kezdeményezés fontosságára Nagy István agrárminiszter mellett a tárca államtitkárai országszerte közös faültetéseken hívják fel a figyelmet november elejétől.
Részletek
Szigetköz Expo 20202019-11-06
Széchenyi 2020 program keretében Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata a TOP-5.1.2-15-GM1-2016-00001 azonosító számú, „Foglalkoztatási együttműködések Mosonmagyaróvár térségében” című projekt megvalósításához kapott támogatást, melyben külön elemként szerepelt a város és a térség gazdaságának ismertté tétele. A fejlesztés eredményeként született meg a gondolat a Szigetköz Expo nevű 3 napos rendezvényről, mely helyszíne az UFM Aréna és környéke lenne, az ötlet gazdája pedig a Flesch Károly Nonprofit Kft.
Részletek
TÍZBŐL KILENC KÖZUTAS DOLGOZÓT ÉRT MÁR VERBÁLIS VAGY FIZIKAI TÁMADÁS MUNKAVÉGZÉS KÖZBEN2019-10-30
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tavaly indította el „Biztonságunk az Ön kezében van!” kampányát, melyben a munkaterületeken dolgozó szakemberek védelmére hívják fel a figyelmet. A közútkezelő nemrégiben készült belső felmérése alapján nincs könnyű dolga a társaságnál dolgozó munkatársaknak, akiket sok esetben nemcsak verbálisan, hanem fizikailag is bántottak már munkavégzés közben az autósok.
Részletek
a mosonmagyaróvári
információs portál