Hírek

Önkéntesek toborzása2020-10-29
Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény
Részletek
TÖBB HELYEN IS FORGALOMNÖVEKEDÉS VÁRHATÓ EZEN A HÉTVÉGÉN2020-10-29
A mindenszentek és az iskolai őszi szünet vége miatt ezen a hétvégén a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők nemcsak a temetők környékén, hanem a Budapest felé vezető utakon is. Idén az őszi szünet vége november 1-jére, vasárnapra esik, így várhatóan a legtöbben aznap kelnek majd útra. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a főváros felé vezető gyorsforgalmi utakon, különösen az M1-es, M3-as és M7-es autópályákon várható torlódásokra és lassabb haladásra hívja fel a közlekedők figyelmét.
Részletek
BEFEJEZŐDNEK AZ M1-ES AUTÓPÁLYA HELYREÁLLÍTÁSI MUNKÁLATAI2020-10-27
Október végére befejeződik az M1-es autópálya tavaly elkezdett, minden eddiginél nagyobb volumenű, Budapest és Tatabánya között összesen 71 pályakilométert érintő helyreállítása. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, kormányzati, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásából, mintegy 25 milliárd forint értékben zajló munkálatok során a szakemberek összesen több mint 118 ezer köbméter aszfaltot dolgoztak be az érintett szakaszokon.
Részletek
Átadták a Kiserdei Bölcsődét Dunakilitin2020-10-26
Október 25-én délelőtt került sor a 175 millió forint állami támogatással épült Kiserdei Bölcsőde átadó ünnepségére Dunakilitin. Az eseményt többek között dr. Batthyány-Strattmann László családja, dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője valamint Széles Sándor kormánymegbízott is megtisztelte jelenlétével.
Részletek
A zöldhulladék-kezelés szabályai Mosonmagyaróváron - változások 2021-től2020-10-22
Az ősz beköszöntével fontos kérdéssé válik a családi házas övezetben élő vagy kerttel rendelkező lakók számára, hogy mit kezdjenek az utcai fákról lehullott falevéllel, kerti zöldhulladékkal. A legjobb módszer természetesen a komposztálás, újrahasznosítás. Idén ősszel égethető utoljára a zöldhulladék városunkban.
Részletek
Útfelújítás - Lajtaszer utca és a Terv utca közötti szakasz2020-10-22
Városüzemeltető és Fenntartó Kft. tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy 2020. október 26-án kezdődnek Mosonmagyaróváron a Lajtaszer utca és a Terv utca közötti összekötő szakasz, valamint a kiindulási ponttól a Lajtaszer utcának a Szekeres Richárd utca kereszteződésig tartó szakasz felújítási munkái. A munkálatok során 2020. október 28-ig teljes útlezárások várhatók. Szíves türelmüket és megértésüket kérik. Ezen korlátozási időszak alatt az útra csatlakozó ingatlanokról és utakról a jelzett szakaszra nem lehet felhajtani.
Részletek
a mosonmagyaróvári
információs portál