Hírek

Kommunális hulladékszállítás az ünnepek alatt2018-12-17
A 2018. december 24-i, hétfői kommunális hulladékszállítást december 22-én szombaton, a december 25-i, keddi hulladékszállítást december 23-án vasárnap, a december 26-i szerdai hulladékszállítást december 24-én hétfőn, a december 31-i, hétfői hulladékszállítást a szállítás napján, a 2019. január 1-jei, keddi hulladékszállítást 2018. december 29-én szombaton végzi el a közszolgáltató. A fent jelzett időpontban a szokásosnál több járművel és a kora hajnali órákban végzik el a munkálatokat, ezért kérik, hogy a tárolóedényeket előző nap estéjén helyezzék ki a közterületre.
Részletek
0-24 ÓRÁS SZOLGÁLATBAN DOLGOZIK A NAPOKBAN IS A MAGYAR KÖZÚT - TÖBB HELYEN IS INTENZÍV HAVAZÁS LASSÍTHATJA MAJD A KÖZLEKEDÉST2018-12-14
Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki az ország jelentős részére intenzív havazás és helyenként hófúvás veszélye miatt. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. így a következő napokban is minden emberi és gépi erőforrásával, 12 órás váltott műszakokban dolgozik majd a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákon, a lehetséges helyeken pedig a megelőző sószórási munkákról is gondoskodik, de a közlekedőktől azt kérik, csak akkor induljanak útnak, ha előtte tájékozódtak az aktuális út- és látási viszonyokról.
Részletek
Szilveszteri útlezárás2018-12-13
Deák tér, December 31 - január 1.
Részletek
Elkészült a Jánossomorját átszelő kerékpárút2018-11-30
Ünnepélyes átadásához érkezett a Jánossomorját átszelő új kerékpárút. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, 348 millió forintos európai uniós támogatás segítségével. A fejlesztés eredményeként a települést egy modern több mint 4,3 km hosszú kerékpárút szeli át, és köti össze a város részeit. A most átadott kerékpárút hálózat bővíthető Andau és Mosonmagyaróvár irányába. Cél, a kerékpáros kiránduló-turizmus fejlesztése és a városban lakók, közlekedők biztonságának növekedése.
Részletek
RAJZPÁLYÁZAT ÁLTALÁNOS ISKOLÁS GYERMEKEKNEK „ÁLOMÚT” CÍMMEL - A NYEREMÉNY EGY OSZTÁLYKIRÁNDULÁS2018-11-29
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. ismét országos gyermekrajzpályázatot hirdet. A társaság ezúttal is olyan rajzokat vár az általános iskolásoktól, amelyek témája az utakhoz kapcsolódik. A kategóriák győztesei kirándulást nyerhetnek osztálytársaikkal együtt és a díjazott pályaműveket egy évig az útellenőri autókon láthatja az ország.
Részletek
Helyben komposztálja a növényi hulladékot a Nolato - Compastor technológia a környezet védelemében2018-11-29
A Nolato Magyarország Kft. környezettudatos vállalatként a mosonmagyaróvári vállalkozások közül elsőként alkalmazza a mosonmagyaróvári fejlesztésű Compastor technológiát a cég telephelyén keletkező zöld- és szerves hulladékok komposztálására. A szerves hulladékok helyben történő komposzttá alakításával és újrahasznosításával a cég költségkímélő megoldással óvja és védi környezetét: a szerves hulladékokból – elsősorban a lekaszált fűből és az összegyűjtött gallyakból és falevelekből - a költséges elszállítás és ártalmatlanítás helyett környezetbarát és hatékony technológiával helyben állítanak elő vegyszermentes, egészséges táptalajt, amit a Nolato telephely növényeinek táplálására, gondozására használnak fel. Fotók: http://www.duoinfomovar.hu/?view=galeria&g=5940
Részletek
a mosonmagyaróvári
információs portál